The Highlands

Här följer en kort fotoresumé av mig dag!
Långhårig ko!
A Highland cow


Lite tråkigt väder kanske...


Vi var nära bergen.


Bertina, Camilla, Claus and Caroline!


Och till sist en inte så fager bild på mig själv, och Caroline!

Jagh tillbringade dagen på en arrangerad Busstur till The Highlands.. förutom detta hann vi besöka ett Whiskydestilleri och ett slott, ta en promenad vid några vattenfall och ha en rolig busstur!
Mer bilder kommer senare :)

/ Malin



Ett två tre fyra fem sex sju åtta nio tio elva tolv 13onde inlägget

Tiden går så fort och jag hinner inte riktigt med att live-uppdatera mitt liv här på bloggen.
Här kommer en kort summary av min vecka..

Måndag var en stillsam dag i skolan. Jag var väldigt trött i kroppen efter helgen och det var svinkallt inne i skolbyggnaden. Antar att det snålar med energin och stänger av värmen under helgen.
I vilket fall som helst så var detta den första riktiga dagen när vi var tre i lägenheten. Och vi var till och med fyra, för F-X har en kompis från Frankrike på besök.

På kvällen hade Emmanuelle bjudit hem lite vänner som var med henne på en road-trip tidigare i veckan. Vi åt middag ihop och det var riktigt trevligt. Jag fick smaka på hemmagjord risotto och Tiramisu!
Mjammi!..

Tidag, en riktigt rolig dag i skolan. Varför den var så rolig minns jag inte riktigt, men vi har en bra stämmning i den lilla klassen och det gör ju mycket.
Efter skolan dressade jag om och begav mig till Parken The Meadows och mötte upp orienterarna från EUOC (Edinburgh University Orienteering Club).. och vi sprang intervaller! 
Själva intervallerna i sig var väl kanske inte det roligaste jag gjort den dagen. Jag kände mig totalt stum i benen och halkade förståss en bit efter, men det gjorde mig itne så mycket!

Det kändes däremot väldigt kul att prata lite med tjejerna, träffade t.ex. en tjej från Norge, men vi valde att utnyttja engelskan trots allt :) De bjöd in mig till pastakväll dagen efter (i onsdags) och på träningshelg denna helg. Tyvärr hade jag redan andra planer för dessa tillfällen. I vilket fall som helst så var de mycket trevliga, positiva och glada och det gillar jag! 
På kvällen bakade jag även min favortkaka, MOROTSKAKA! Det var nämligen så att vi i klassen planerat att äta middag ihop, och alla fick i uppgift att bjuda på något det var vana att äta hemma, och tyckte mycket om.

Onsdag
Efter skolan åkte jag och handlade lite mat med Camilla och Bertina från klassen och därefter begav vi oss hem till mig. Vi hade först tänkt att ha denna middagsbjudning hos en Kille i klassen, men tydligen höll de på att renovera hans kök! 
Kvällen blev iaf mycket lyckad, vi hade väldigt trevligt ihop och åt en massa mat av olika slag. Mina flatmates joinade också partyt och även de verkade uppskatta den stora mixen av nationaliteter. Allt från Brailien, Italien, Taiwan och Tyskland...

Här kommer lite bilder från gårdagen... Det är alltså här jag bor (!)  









Thats all for today!

Today I'm not death as yesterday

Som rubriken lyder mår jag toppen idag. Jag har tävlat (idag igen) men det kändes mycket bättre än igår. Kan bero på att dagens bana enbart mätte 5,7km på GPSen och inte 11km som gårdagens gjorde.

Jag kanske ändå ska börja med fredagen. Det var en bra dag i skolan, även om Caroline inte var där så hade vi andra det trevligt ihop. Jag kände att jag lärde mig en hel del ny grammatik och jag vill tacka min lärare för att hon lyssnde när jag sa till henne att jag faktiskt inte bara vill plugga grammatik på egen hand med en bok!

Efter skolan när jag kom hem var två av F-X (och mina) kompisar hemme hos oss, alltid trevlig med besök! Men i övrigt blev det en lugn kväll. Jag tittade bl.a. på det senaste avsnittet av Solsidan! Vet inte om man ska vara stolt över sin stadsdel eller ej, men roligt var det!

I lördags vaknade jag upp ganska tidigt. Jag skulle nämligen tävla, och ville äta i tid. När jag satt oh åt min frukost knackade det på ytterdörren. Lite ovanligt vill jag påstå men jag gick och öppnade.. och där utanför stog brevbäraren. Med post, bara till mig! Yippey!!
Ett paket från mamma och ett vykort från Johanna. Jag blev såå glad, även om jag var lite rädd för den mystiska mannen som knackade på dörren!
och tänka sig, jag har faktiskt creatat en liten vägg för bilder och liknande. Tyvärr är den väldigt tomm än så länge, men jag hoppas på tillökning! Och Johanna, ditt kort var fantastikt, tihi!
Bildväggen!
 Well, efter denan brevöppningsceremoni tog jag mitt pick och pack och traskade iväg till Hollyrood Park. Jag kände mig väl kanske inte sådär jätte hemma bland alla för mig okända orienterare men jag tog mig i alla fall till start utan problem. Solen tittade förresten fram strax innan jag skulle sticka iväg så jag bestämde mig för att köra "pure nylon" som vi brukar kalla det :)
Men ojojoj vad jobbigt detta race var. Det var inte bara fysiskt jobbigt utan nästan mer mentalt. Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag aldrig att det fanns några bra vägval och det var svårt att ens hitta de dåliga!
För er som vill tjuvkika på detta Urban Race tror jag att denna link borde fungera fint; http://www.elo.routegadget.co.uk/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=28&kieli 
Välj sedan LÅNG och där har ni min bana!

Nåja, efter mina 11km stadsorientering kom jag iaf hem välbehållen, fast fruktansvärt trött. Sådär trött att det svartnar för ögonen när man rör sig för häftigt! Tur att jag hade lite godis att stoppa i magen :) Med en dusch och lite mat på det somnade jag fint i soffan!

Dagen fortsatte och jag hade anmält mig till någon typ av event som ingick i denna Edinburgh Big Weekend! Så starx innan 19 begav jag mig iväg för att försöka hitta ditt detta ställe som jag trodde var någon typ av klubb, men där trodde jag fel!

En evening anordnad av orienterare med den lokala dansen Ceilidh som huvudtema! haha, hur kunde jag tro så fel?
aja, vi var iaf i någon typ av sal med liveband och alal dansade som galna höns! Det var fantiskt väldigt roligt och bara tanken på att vi skulle göra detta hemma fick mig att skratta. Danserna liknade våra folkdanser som man varit tvungen att dansa på idrotten i skolan! Iaf så blev jag uppbjuden av en kille i kilt... men han såg inte ut som en skotte, och det visade sig att han var från Finland och hade pluggat här under fyra år. Jag fick iaf chans att testa mina Svenskakunskaper och ni behöver inte oroa er, de finns fortfarande kvar ;)

Denna danskväll blev dock ganska kort för min del. Jag hade nämligen bjudit hem Charlotte för att kolla på film med mig och F-X.
Vi hade en mycket trevlig kväll med Slumbdog Millionare på tv-skärmen. Jag hade även köpt lite popcorn vilket gjorde stor succé. mina franska vänner hade tydligen aldrig poppat popcorn förut, utan endast ätit det på bio. Hehe, så nu fick det lära sig något nytt!

Söndag, och wake-up-call något tidigare än gårdagen!
Jag hade bestämt mig för att jag definitivt inte ville springa några 7 km i Klippiga Bergen (var anmäld till lång-klassen) och gick därför till tävlingen lite tidigare för att kunna byta klass!

Allt gick fint, loppet var mycket jobbigt idag med, men 4,3 km kändes ändå okej!

Efter detta har jag inte gjort så mycket. Jag har tvättat, gjort lite läxor och ätit mat.. varför ska man anstränga sig mer än nödvändigt på en söndag?

Juste, glömde att berätta att jag pratade med en tjej som jag känner till, men aldrig pratat med tidigare. Hon sa att hon absolut tyckte att jag skulle börja träna med dem och bjöd in mig så glatt! Min plan är att joina dem redan på tisdag, vi får se hur det går! Kanske är mina ben fortfarande i strejk, men det tror jag inte!

Kram på er  


Grattis Maria!

Tjoho, tra la la" Idag Fyller min fina vän Maria år! Ville bara gratulera henne och hittade denna trevliga bild från en av våra sommarmiddagar!.. åh, sommaren är för bra :)



Kram på dig vännen - Du som alltid gör mig så glad!


Weeekend

Hej mina små turturduvor

Som synes har jag varit lite oeffektiv här på sista tiden. Jag har varit desto effektivare in real life!
En helt fullspäckad vecka har jag väl inte haft, men näst intill.

Jag har varit på universitetsområdet på middag. Jag och Emannuelle har haft Ann-Louis här på middag. Jag har tränat, varit på en spelkväll i skolan, pluggat (homework every day).. Och när jag berättade för mina klasskompisar att vi aldrig får läxor över helgen i sverige tittade alla på mig som frågetecken. Tydligen är det bara vi svenskar som har den fina regeln!.. Detta innebär att jag har tre uppgifter att fixa till på måndag. En skrivning, en läsförståelseuppgit, och så lite grammatik från boken. Den som inte tror att jag är en "Hard working woman" har lite fel. Ser verkligen fram emot att Klara komem roch hälsar på så att jag kan få lite semester :)  

Imogron mina vänner, imorgon ska jag tävla. Haha! Edinburgh Big Weekend, vilket verkar vara ett ganska stort orienteringsevent. Det är en weekend med sprint på lördag (sprint - men jag tror visst att banan är 5.9 km). Det ska bli roligt, för vi kommer springa inne i centrum. Herre gud, hur ska jag klara av att passera alla dessa vägar med bilar som kommer kors och tvärs från helt oväntade håll? Hoppas att ni håller tummarna för att jag återvänder med skinner i behåll!

Efter denna löpning har jag även anmält mig till någon sorts pubkväll. Vet inte alls vad det är som väntar, men om jag inte skulle trivas har jag alltid mina vänner, fransmännen, som back-up!

Söndagen bjuder sedan på en annan typ av orientering i Hollyrood Park. Och jag insåg just att jag anmält mig i fel klass, men det måste gå att ändra imorgon. För några 7,6 km i Klippigabergen tänker jag inte utsätta mig för!

I övrigt är mitt ända bekymmer just nu att jag inte vet när jag startar imorgon. Jag har letat och letat, men inte hittat något svar på denna fråga. Jag har iaf koll på att första start är kl. 12.30. Kan också meddela att jag haft lite tur denna gång. Tävling går nämligen av stapeln på den stora gräsplätten utanför vår lägenhet, vilket innebär att oddsen för att jag ska hinna till start är klart förbättrade!

Inga bilder denna gång. Usch vad tråkigt, har ni inte slutat läsa än? Jag måste börja använda cameran mer även om jag inte riktigt tycker om att känna mig som en turist. Men vad tusan, lovar att skärpa mig på den fronten!

Natti snuffsan på er, jag har lite sömn att ta ikapp sedan gårdagens utekväll!  

Malin


En fantastisk helg!

Hey guys!
Här kommer godbitarna från helg. En en galet rolig helg med nya intryck och upplevelser, and I just love it!
Först måste jag bara ursäkta för att mitt språk tenderar att skifta till engelska sometimes, men hoppas att ni har förståelse för att jag lever i denna Engelsktalande röra. Kan faktiskt erkänna att jag personligen inte gillar när folk försöker vara fancy genom att kasta ur sig lite klyshiga fraser på engelska, men min uppfattning har förändrats sen jag kom till Edinburgh!

Fredagen började bra! Jag sa adjöss till F-X som lämnade landet för en kortare visit hos sin flickvän i Spanien. Skolan rullade på fint, med bla. lite rollspel. Eller ja, vi hade en debett, eller snarare som en rättegång baserad på en artikel vi läst. Det känns faktiskt väldigt skönt att det inte spelar någon roll hur duktig/dålig man är. Allt jag gör i skolan bygger ju på att jag ska utvecklas så att jag är förberedd för slutexamen i mars. Alltså - inga betyg! 

Det finns framförallt en lärare som är fantastiskt bra, hon är en totalt galen skotte som pratar i ett. Hennes lektioner är nästan dubbelt så roliga som våra annars så omtycka sammhällskunskapstimmar. Hon har t.ex. lärt oss lite roliga slanguttryck för att vara full; Steamin, Berlin, mfl. Själv har jag levererat direktöversättningar av våra svenska fraser, så som Round ounder the feets och happy in the hat!

I fredags var dock lektionen lite annarlunda. Vi berättade nämligen att vi planerat att åka till glasgow denna helg, vilket vår lärare nappade på direkt. Vår entimmes lektion blev en redogörelse för de stora shoppinggatorna i Glasgow, en fin whiteboardritadskiss över stan, vart man hittar stans bästa Fish n' Chips (samt hur denna förtärs på rätt sätt) och hur man blandar den mest effektiva skottska drinkarna. Och det kan jag berätta för er att man gör genom att mixa landets egna nyongula energidryck Irn Brue samt vodka! Jag har dock inte smakat denna sensationella dryck ännu.



Efter skolan i fredags gick jag hem och förberedde mig för en utekväll. Först skulle vi träffas i skolan för något det kallar för "The International Night".. Vi var bara en liten grupp elever (Jag, min re tjejkompisar från klassen, två andra killar och en lärare) som samlades i skolan den kvällen för att visa bilder och berätta om våra länder. Det var faktiskt över förväntan trevligt då skolan bjöd på snacks och dryck! Och självklart också kul att de bilder från vad de andra är vana vid..Iaf, denna kväll drog ut lite på tiden, och jag och Caroline( min 28 åriga klasskompis från Brasilien) började bli väldigt otåliga. Vi ville ju ut till pubarna och dansa gärnet!

Kl. 23 lämnade vi skolan, vilken befrielse! Och vårt första stopp blev Bankhotel, bara några minuters walk från skolan! Det var en lite dyrare (ändå billigare än hemma) pub med livemusik! Vi hade iaf väldigt trevligt där.
Här har är en bild på mig och Caroline med den välkända Irländska ölen (Jag var ju tvungen att visa henne!)
Caroline & Jag
Efter detta mötte vi upp några av min franska vänner för att hänga på dem till de välkända nattklubbarna. Vi som båda är nya i stan har ju ännu inte koll på vart man ska gå! Det blev iaf en toppenrolig kväll med otroligt mycket dans. Att Caroline är nästan 10 år äldre än mig märks inte riktigt för hon är väldigt ungdomlig i sinnet!

Lördag - Wake up call! Caroline ringde och väkte mig, buhu! Man hade gärna sovit ett tag till men nu var det bara att stiga upp och göra sig i ordning för vi skulle åkta till Glasgow.

I Glasgow mötte vi upp två andra tjejer från klassen som åkt dit lite tidigare. De hade redan hunnit vara lite kulturella och kollat in GOMA, vilket är något storts museum med modern konst. Men när vi möttes var vi alla hungriga, så vi bestämde oss för att gå direkt till restaurangen med stans bästa Fish n' Chips, som vår lärare berättat om...

Fish Tea, som det kallar det är Fish n' Chips med vitt bröd och till det dricker man vanligt engelskt te.
Fish n' Chips


och såhär kan det se ut när man försöker njuta av en korrekt skapad fish n' chips toast. Vilket innehåller vitt bröd med smör, fisk, pommes, majonäs, ketschup och tro det eller ej, vinäger!
Helt okej faktiskt, men jag gillade mer fish n' chips utan bröd och vinäger!

Efter denna måltid gick vi också till Primark! Tjoho,.. hur billigt som helst. Faktum är att jag faktiskt var lite besviken på kläderna. Kanske beror det på årstiden, men det var dåligt med fina toppar! Självklart fick jag tag på lite underkläder och andra accessoarer, men just kläderna var nog lite utav en besvikelse!

Så mycket mer shopping blev det inte i Glasgow, vi kollade mest runt i lite affärer, men sen kände vi oss nöjda. Det regnade hela dagen så det kan nog vara anledningen till att vi gav upp lite tidigare!

Väl hemma i Edinburgh igen träffade jag min andra flatmate, Emmanuelle, som just hade kommit tillbaka från Frankrike. Det var väldigt roligt att se henne och hon var jättetrevlig! Vi pratade en massa om allt möjligt. Hon berättade om sitt lov och jag om min första vecka här och hon hade redan hört en massa om mig från sina franska vänner här. 

Tiden sprang ifrån oss och helt plötsligt var klockan halv elva.. Ingen av de andra verkade ha planer på att gå ut eller kanske bara träffas. Därför bestämde vi oss för att gå på bio! Nattbio kanske man ska kalla det för filmen började inte fören 23.30!

I vilket fall som helst kollade vi igenom alla trailers och bestämde oss för denna! 

Filmen var riktigt underhållande, och bra! Så ja vill absolut rekommendera den! Den var inte direkt lik någon annan film jag tidigare sett, och filmmusiken var bra!... och best av allt, Jag hade inte det minsta problem att hänga med i handlingen! 
Biografen var också väldigt cool. Tyvärr inga bilder, men det påminnde på pricken om när leksakerna i Toy Story är på en bio! Stora nyonlysen och allt var lite som en tecknad sagovärld!

Idag - Söndag
Jag har faktiskt om jag ska vara helt ärlig inte hunnit med så mycket idag! Sov till kvart över tolv,sen efter lite frukost och bloggande begav jag mig ut för att springa! Så härligt när det fortfarande är ljust.

Jag kom faktiskt på en sak idag när jag var ute och sprang. Jag tänker kanske inte på engelska än, men nästan. Jag pratar med mig själv inombords på engelska så det måste ju typ vara det samma som att tänka!? eller? kanske inte riktigt..

MS


Sommar

Hej

Det här blir faktiskt mitt första inlägg som inriktar sig på något helt annat än just "My Edinburgh life". Kul? Tråkigt? Jag tycker iallafall att det är ROLIGT!

Sitter här hemma och försökte plugga lite smått.. men så började jag förbereda lite bilder inför imorgon. Skolan har en liten happening imorgon kväll, "The International Night", och tanken är att man ska visa något från sitt hemland. Jag, som egentligen inte orkar lägga så värst mycket energi på detta, har bestämt mig för att visa lite bilder från Mefjärd, eller rättare sagt skärgården. Berätta om vad man kan göra där på sommaren, ex. segla jolle, åka wakeboard eller åka ring (nej, ring åker man hos Klara, men de har ju självklart ingen aning om vart i skärgården vi befinner oss!.. Däremot hopas jag att de kommer uppskatta våra fartfyllda bilder) Hade också tänkt att visa dem hur ett midsommarfirande går till.. Tyvärr hittade jag inga bilder på det, så jag sparar den godbiten till en annan gång!

Under min lilla reserch efter bilder hittade jag dessa, och en massa härliga sommarfeelings väcktes till liv inombords!
Så mina vänner, här kommer något ni inte kunnat gissa! Vi, OLGY10, häver öl! (lägg märke till träningskläderna, haha! vilka freaks vi var.. Men tänk vad roligt vi hade)


Teamet - martin som agerar fotograf


Elin var definitivt i sitt livs form :P

carin
Kolla inte på mig, kolla på himlen, SOMMAR!                  Och här har vi en glad Carin
!

Klara, the master of us all?

Martin
Och så Martin.. Praktiserar lite mental träning genom att ladda by himself!

/ Malin


Trött, trött, trött!

Sitter på mitt rum och har i princip gjort det sedan jag kom hem från skolan. Oh, är lite smått trött kan man säga, det blev nämligen dåligt med sömn inatt så jag har lite att ta igen. Men det finns inget bättre just nu än att krypa ihop i sängen och vila lite. För tillfället försöker jag alltså blogga, och alldeles nyss har jag hunnit skypea med både Klara och Ellen.. vilket gjorde mig så glad!
Ellen och jag konstaterade att det var precis som det brukar när vi pratar i telefon hemma! Så himla skönt att möjligheten till skype finns :) 

Här gott folk kommer även lite bilder från gårdagens party, som faktiskt var en mycket lyckad tillställning!
Vi inledde kvällen med att ta oss ända till  Queen Margaret University, vilket är det universitet som alla dessa fransmän pluggar på. Jag hade ingen aning om att det låg så off, närmare bestämt ca 20-25 min med bil bort från stan.
Vi höll till i en studentkorridor där några av dem bor. Allt var väldigt fräscht och nybyggt, men själva studentrummen var jag inte så imponerad av. Om jag ska vara ärlig var rummen så små, och toaletterna lika så, att det kändes som att man klivit in i en hytt på en Finlandsfärja.. Ujuj, Ryd är mycket bättre än detta!


Vi spelade det välkända Öl-spelet. Kul att det är internationellt, nästan exakt samma regler som hemma.. fast denna gång på engelska förståss :)


                      

Typ såhär såg det ut igår alltså. För den som är nyfiken på dessa krabaters namn så kan jag kasta in handduken direkt. Herre gud vad mycket nya namn jag måste lära mig, och de är ju knappast enkla heller. Men, jag är faktiskt ganska duktig!

Puss på er, nu ska jag göra min läxa till imorgon och sen SOOVA! 

As you wished

Linnea, precis som du önskade, här kommer en sammanfattning över mina skoldagar!

Jag kom dit för första gången igår kl. 8.30, gick till kontoret och fick ett papper som jag skulle fylla i. Sedan visade en, mycket trevlig, kille mig vägen upp till sällskapsrummet. Till min stora förvåning var jag först. Jag slog mig ner i soffan och väntade. Efter bara några minuter kom det två tjejer till och en kille. Därefter kom även en av lärarna och höll en liten kort presentation innan vi fick följa med honom till ett rum där vi skulle göra vårt "placement test". Redan nu började jag inse att vi förmodligen inte var fler än tre nya elever. Och mycket riktigt, eftersom hela skolan består av ca 20 st just nu är det ingen jättegrupp med nytt folk. Fast riktigt så illa var det inte. Det fanns en tjej från Brasilien som blivit försenad och en annan tjej från Montenegro som jag träffade första gången idag. Båda var trevliga, och jag har redan blivit mycket mer positiv till skolan. tydligen kommer det nytt folk varje vecka, och just januari ska tydligen vara en väldig lågsäsong, så vi får hoppas få en ökning.  Men nej, tyvärr finns det för tillfället inga snygga killar i min klass, vi är j ubara tjejer :) Vissa lektioner har vi dock med studenter från andra klasser, men de är allt annat än snygga, promise!

Något som är bra med att vi är så få är att vi redan börjat läsa känna varandra. Vi har pratat om att kanske åka till Glasgow och shoppa någon helg (det ska tydligen vara mycket billigare där än i Edinburgh) och kanske gå på den, utav skolan, arrangerade pub-kvällen imorgon! 
Jag är dock inte helt säker på om jag hänger på imorgon eftersom det redan ikväll nalkas party. Fransmännen ställer till med fest ikväll, så vi ska till en lägenhet på London Street där ett gäng av dem bor! (Hoppas jag får till lite bra bilder från ikväll så jag kan visa er som är nyfikna!)

I övrigt har jag också varit tillbaka i butiken där jag köpte mitt kontantkort idag. Det har nämligen kronglat lite då jag inte kunnat ta emot några sms från Sverige. Killen hjälpte mig glatt, men det var en del väntetid så jag fick hetsa i mig lunchen efteråt.
Vad som var fel? Det vet jag inte riktigt. De uppmanade mig att se till att ni skriver 0044 istället för +44 som landcode, och tydligen gick det hur bra som helt eftersom att jag lyckades få tag på brorsan som skickade ett sms så fort han kunde... och det kom fram! Tack för hjälpen!

Så, glöm inte mitt nummer är alltså följande; 004475 867 352 93!

Ta hand om er!
Och jag lovar att nästa inlägg kommer vara mycket roligare med bilder och annat skoj!

Malin

 


Information

Här kommer äntligen min adress:

Malin Sandstrom
(2F2)
19 Royal Park Terrace
EH8 8JB
EDINBURGH

2F2 står för 2 floor, flat nr. 2, smart lösning tycker jag!
Till er som är sugna på att få iväg en liten hälsning, eller vill checka google maps, säger jag bara "Just do it!"

Jag har även ett nytt skotskt telefonnummer som jag vill rapportera; +4475 867 352 93
(Tyvärr är det lite strul med sms funktionen, jag kan inte ta emot några sms (iaf inte från Sverige?) Hoppas det löser sig snart. Jag jobbar på det!)
Men så länge, Tack så hemskt mycket Klara och Linnea för omtanken! Hoppas era meddelanden dyker upp någon dag :)

Bjuder också på en "mysbild" från mitt rum! Kanske lite kalt på väggarna, men sängen är STOR och belysningen fin!



Time to sleep!
/ Malin


Söndag

Hey
Idag har jag utforskat staden på egen hand.
Den närmsta vägen till stan är att gå igenom Holyrood Park och just denna morgon såg det ut som på bilden.
Holyrood Park

Efter parken kom jag ut på en välkänd väg. Nämligen den väg som leder till min skola, (så nu vet jag exakt hur jag ska gå imorgon). Strax innan jag passerade skolan såg jag en bekant skylt. - Yes, Starbucks! (Johanna, hörde du det!?) Mycket gott med kaffe vill jag lova! Får nog se till att bli stammis där, det verkar nämligen som att mina flatmates endast dricker nescafé!

Jag traskade vidare med min take-away coffe och var snart nere på Princess Street, vilket är namnet på den gata som jag visade er en bild på från igår. Alltså där det höga tornet står.
Idag vågade jag mig längre ner på gatan och besökte en massa trevliga butiker, ex. Urban oufiters, M&S, HM, Debenhams osv..

När klockan började närma sig lunchtid (eller ja, helglunch, så snarare 14-15) begav jag mig hemmåt. Jag är inte så säker på hur bussarna går,.. men jag har iaf lärt mig att nr. 4, 44, och 26 är okej, så jag testade nr. 4. Det gick fint!

Här är en bild på dagens fångst! (för den som är nyfiken på småprylarna så är det 1. en nagelfil 2. ett solpuder 3. en ring*)
Dagens fångst! * - endast 3£

Imorgon är det dags för skola! Ohoo! Men jag är faktiskt inte ett dugg nervös än. Engelskan har flytet på så bra med alla fransmän så jag tror att det kommer fortsätta så! Tror säkert också att jag hittar några trevliga typer i klassen att hänga med. Jag är positiv till tillvaron helt enkelt:)

Nu på eftermiddagen har jag varit ute och sprungit i Holyrood Park igen. Idag utforskade jag lite mer, och det var nästan farligt på sina ställen. Så brant och på tok för isigt. Men det gick fint, jag är hemma med skinnet i behåll!
Ser fram emot en skype-date med Klara om någon timme eller två. Men först bär det av till mataffären!

See yaa!

Malin 

God morgon på er!

Nyvaken sitter jag i min säng och äter frukost. Jag är väldigt glad att jag lyckats hitta lite produkter som inte ingår i ”sötbombsindustrin”. Så naturell yoghurt och müsli är perfekt, däremot är kanske inte brödet det roligaste!


Vad som händer idag har jag också funderat lite på. Jag har planer på att GÅ in till stan och kolla runt lite. Man måste ha exakt summa kont anta pengar när man betalar på bussen för de ger ingen växel tillbaka. Självklart är det okej att betala mer än vad det kostar, men med min 5-pundssedel kan jag lika gärna ta en taxi, det skulle vara billigare!


HÄR kommer lite från igår


Jag började dagen med att sticka ut på ett litet träningspass! Vilket var mycket skönt, men alldeles för jobbigt.. jag har visst legat på latsidan några dagar. I parken utanför oss arrangerades en stor löptävling, så stor att min flatmate ojade sig över att han vaknat tidigt av speakerljudet!


Jag sprang iaf bort i parken, men valde att vika av lite tidigare upp på berget. Och vilket berg! Det var galet jobbigt även om jag bara besteg hälften av det. I luften cirkulerade en helikopter som filmade allting, och nere på gräset fanns en storbildskärm så publiken kunde följa tävlingen.


Jag tog min ner till tävlingencentrumet ganska snabbt och just när jag kom dit nalkades det målgång för (om jag förstod det rätt) den stora herrklassen. Om jag ska vara ärlig blev jag lite chokad när jag såg ”kenyanerna” komma löpandes i endast shorts och linne. Va fan, det är ju snö på marken!


Efter lunch åkte jag och FX in till stan. Han hjälpte mig att fixa ett skotskt kontantkort så nu har jag ett nytt mobilnummer. Har dock inte börjat använda det än, men kan leverera numret så fort jag fått igång det.


Här är en bild från ”The main road” och det var precis här vi fixade kontantkortet. Tornet är visst någon kännd byggnad som jag vet att farmor pratat om, men än vet jag inte något om det. 


Efter det tog vi en kort promenad för att hitta min skola. FX hade helt rätt om vart den låg så nu ska jag säkerligen hitta dit imorgon när jag börjar!  


Jag fortsatte turen lite för mig själv och gick bl.a. förbi på centralstationen (är inte så nöjd med bilden, men det kom en vakt och sa till mig att man inte fick fotografera av säkerhetsskäl, så jag hann inte ta någon bättre!)

På kvällen åkte vi till en mycket trevlig tjej som jag träffade i fredags. Det var ett gäng där när vi kom, främst tjejer och det var roligt att prata med dem! Jag har skaffat mig en helt annan bild av fransmän och fransyskor, de är väldigt trevliga! Det var också två spanjorskor där, men dom gjorde inte allt för mycket väsen av sig.

Såå, dags att påbörja en ny dag!


Förresten, och om det är någon som vill adda min skype heter jag malin.sandstroem där!  


Much Love
// Malin


Framme!

Det går bra nu!

Flygresan gick fint. Jag hamnade vid nödutgången, även om jag klev på mot slutet (förstår mig inte på de som köper priority, vilken är deras avsikt? Sitta lika trångt som alla andra?) Mina flygplansgrannar var iaf ett trevligt svenskt par som jag pratade en hel del med. De önskade mig lycka till, och jag klev av glad som en solstråle!

Det gick väldigt smidigt att ta sig igenom passkontrollen, få tag på bagaget och fixa cash! Sen traskade jag på väg till taxistoppet och det bar iväg.

Himla flummig dialekt de har här alltså, precis som jag kunnat tänka mig, men jag har inte tänkt så mycket på det.. Därför blev jag ändå lite förvånad! 

Taxichauffören och jag pratade en del. Han visade lite kända byggnader och jag ställde sådana där typiska turistfrågor. Men när jag berättade att jag skulle stanna en längre tid och plugga engelska tyckte han att det lät konstigt, " You are so young" sa han till mig. Jag förklarade klart och tydligt att jag inte alls var så ung, snart 20! (okej, inte snart, men det är härligt att få blicka framåt i tiden).. Som svar fick jag "Oh, thought you was sixteen" 
Tack för det gubbstruts!

När vi kommit över på den östra sidan av stan såg jag Holyroad Park. Herregud vilken park! Det var berg, höga som fjäll. Okej, kanske inte som fjäll, men sjukt höga, och helt kala. Där ska jag nog ta mig en löprunda imorgon och utforska lite!


Väl framme ringde jag på porttelefonen så som F-X ner och mötte mig. Han var trevlig, fixade lunch, och jag kunde börja packa upp. Synd att fransmän är snäppet sämre på engelska bara! Men vi går säkert bättre med tiden.


Mot eftermiddagen promenerade jag ut för att handla lite, främst mat; frukost! (Jag vägrar att leva på ”nesquickpuffar” och mjölk!), lite middag och smått och gått som man behöver, exempelvis te! Inhandlade även lite fler galgar till min garderob och en sådan krok som man hänger på dörren!


Ikväll hänger jag nog med min flatmate till hans vänner på lite förfest. Tror dock att jag går hem innen de går ut, är lite småtrött! Det känns dock trevligare än att sitta i denna (något kalla) lägenhet helt själv.


Sist men inte minst kommer en bild från dagens strapats till affären, och ett smakprov på hur denns stad faktiskt ser ut!    

Puss på er!


Mitt första inlägg

Hej på er och välkommen till min blogg!
Det här är mitt absolut första inlägg - men det betyder inte att det är ett intressant inlägg. Inte som en ingress i en artikel eller så. Nej, det har jag tyvärr inte tid med under denna hektiska vecka, kanske inte förmåga till heller. Det känns inte helt lätt att fånga ert intresse med en inledande text som man inte kan slita sig ifrån. Jag vet ju inte ens själv vad det är som väntar! Men det är spännande.
Minst lika spännande är att detta är min sista dag på jobbet för ett tag, och på fredag bär det av. Det känns som en total nystart kan man säga och jag är helt klart förväntansfull, eller snarare nyfiken.
Så ta hand om er, I'll be right back, och berättar mer!

RSS 2.0